Zamieszczone przez Andrev3
[O2] Nie działa głośnik
Zwiń
X
-
[O2] Nie działa głośnik
Ostatnio zauważyłem, że coś dzieje się z tym małym głośnikiem przy klamce w drzwiach pasażera. Raz działa raz nie działa. Nie ma reguły. Uderzanie w drzwi, włączenie czy wyłączenie radia nie pomaga. Szczególnie to słychać, że nie działa jak przestawi się balans z lewej na prawą stronę, że coś nie działa. Macie jakieś pomysły co się mogło stać i jak usunąć usterkę?ŚKODA 120 L z 1977 roku.
ŚKODA OCTAVIA II z 2007 roku.
-
-
Przyczyn może być kilka. Mógł powstać "zimny lut" w miejscu łączenia głośnika z którąś z żył przewodu głośnikowego, lub przy zwrotnicy (o ile jest tam zwrotnica); mógł przetrzeć się / pęknąć przewód łączący ten głośnik. Bez wyciągania głośnika generalnie się nie obejdzie - musisz podłączyć do głośnika innych przewód i sprawdzić, czy na tym innym przewodzie też występują takie przerwy w sygnale.Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
Właśnie wróciłem z garażu i odziwo po dopchnięciu wtyczki głośnik zaczął grac...moje drzwi były kiedyś rozbierane w ASO...wiec możliwe ze "fachowcy" musieli i to skopać. Już w tych drzwiach kiedyś mi tak zamontowali kable od zamka, że drzwi się nie zamykały ;/ Póki co gra i jestem happy. Jedno co mnie zaniepokoiło to jak już wszystko złożyłem do kupy i pociągnąłem za wewnętrzną klamkę to słychać było taki dziwny dźwięk, jakby strzelenie. Wszystko oczywiście działa bez zarzutu tylko zastanawia mnie co to było. Mogło być tak, że linka wskoczyła na swoje miejsce w uchwycie klamki i stąd ten odgłos?ŚKODA 120 L z 1977 roku.
ŚKODA OCTAVIA II z 2007 roku.
Komentarz
-
Komentarz